Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmód-Otthon-kert. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmód-Otthon-kert. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmód-Otthon-kert. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmód-Otthon-kert. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Életet menthet a szódabikarbóna?
Sokan csak a sütemények és torták hozzávalójaként gondolnak a szódabikarbónára, pedig a legújabb kutatás azt mutatja, hogy az összetevő ennél sokkal fontosabb szerepet is játszhat: életeket menthet.
A szódabikarbónában lévő bikarbonát alacsony szintje az idős embereket a korai halálozás 24 százalékkal magasabb kockázatának teheti ki. Az amerikai kutatás szerint a bikarbonátszint növelésével meghosszabbítható az emberek élettartama.
Káposzta és társai a tél slágere.
A káposzta háziasítása és nemesítése viszonylag hamar megkezdődött,nagyjából a Krisztus előtt 1. évezredben.Így válhatott a laza levelekből álló növény a ma ismert sűrű,tömött fejjel rendelkező zöldséggé.Bár a középkorban már Európa-szerte elterjedt a savanyú káposzta,Magyarországon csak a 16.században jelent meg,valószínűleg török közvetítéssel.
A káposzta nagyon egészséges.Nyersen sok C-vitamint tartalmaz,valamint magas a vas-,kálium-és kalcium tartalma.Ezenkívül még A-,B6-,B12-,D-,E-és K-vitamin található benne,az ásványi anyagok közül pedig mangán,réz,cink,foszfor és magnézium.Van benne kén is,ennek köszönheti jellegzetes illatát.A kén a káposztát azonosító illatért felelős,és acélozza a szervezet baktériumokkal szembeni ellenállását is.
|
|
Az új és újszerű lakások tipikus problémája a repedező festék és vakolat. Ezek a lakás megépítését követő első 10 évben igen gyakoriak (bosszantóak) és nagyon látványosak tudnak lenni. Sokszor nagyon ijesztőek is, mert úgy néz ki, mint ha ránk akarna omlani a „fal”.
Mi az oka?
Két közismert választ szoktak rá mondani. Ezeknek persze különböző variációi is egyszerre fennállhatnak:
2016-ban ismét meggyűlhet majd a bajunk a rovarkártevőkkel.Ha februárban vagy márciusban nem következik be egy legalább 10 napig tartó jelentős ( mínusz 10 Celsius-fok alatti )lehűlés,akkor újra irdatlan rovarinvázióra számíthatunk a kiskertben.
Például a veteményesben a zellerlégy ismét nagy tömegben fog pusztítani.Lárvái a levélnyelekben járatokat fúrnak,ettől a levélzet kifakul,majd megbarnul és elszárad,a gumó pedig nem fog kifejlődni.
Ha tél, akkor penész. A probléma forrása a korszerűtlen és vagy a rossz fűtési eljárások, szokások elsősorban. Ne rutinból fűtsünk és ne is rutinból építsünk fűtésrendszert. A szellőztetés szinte semmit sem segít, ugyanis a penészesedéshez hideg falfelületek szükségesek. Pára az mindig lesz egy lakásban, de a hideg felület elkerülhető, ha erre odafigyelnének a fűtés tevezésekor. Természetesen a penészesedés egy több ismeretlenes egyenlet eredménye.
januárban szedhetünk fás dugványokat.Enyhe időben,januárban még szedhetünk fás dugványokat a szabadföldi növényeinkről.Bár ilyenkor nyugalmi állapotban vannak a dísznövények és a gyümölcsök is,szaporító anyagukban ott szunnyad az élet.A fás szárú növények vegetatív részeinek hajtásairól leválasztott részekkel ivartalan szaporítást végzünk.Ezzel az eljárással az utódok génkészlete azonos lesz,ezáltal valamennyi tulajdonsága megegyezik az anyanövénnyel.A fás dugványozásnál az első,hogy fiatal,már megfásodott vesszőket,hajtásokat vágunk,éles metszőollóval az anyanövényről.Ne felejtsük el alkoholos vattával letörölni a metszőollót,hogy elkerüljük a vírusos,illetve a baktériumos fertőzéseket.
Citrom és társai az egészségéért.
Bár szinte egész évben kaphatók,szezonjuk mégis télen van a csúcson.Amellett,hogy finomak,roppant egészségesek is a citrusok.Már egy közepes nagyságú narancs vagy grépfrút is fedezi egy felnőtt ember napi C-vitamin-szükségletét,így védőpajzs lehet a téli megfázással,influenzával szemben.A citrusfélék sokféle B-vitamint-B1-et,B6-ot,pantoténsavat,folsavat-,illetve ásványi anyagokat-káliumot,magnéziumot,kalciumot és vasat-tartalmaznak.
Az 5 legjobb étel ízületi fájdalmak ellen
Kutatások bizonyítják a narancs, a lazac vagy a kurkuma hatékonyságát
Az ízületi fájdalmak szinte minden korosztály életét meg tudják keseríteni, hiszen a fájdalom mellett akadályozza a szabad mozgást is. Ha azonban a felsorolt 5 ételeket fogyassza, csökkentheti ízületi fájdalmait.
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
A kurkuma: csodaszer a fűszerpolcon?
A kertészkedés művészete.
A bokorszobrok mit sem veszítettek népszerűségükből! A barokk kor óta nagy divatja van ennek a hajmeresztő művészetnek, melynek napjainkban is előszeretettel hódolnak a kertészek és a nézelődők egyaránt!
A szobrok nem csak bokorból készülhetnek: egy előre megformázott fémháló beültetésével akármilyen növény alkalmazható kialakításukra, így csodálatos színekben pompázhatnak ezek az élő alkotások!
A parkok, szórakozónegyedek legkedveltebb látványosságai ezek, nem csoda, hiszen a kertészmérnökök elképesztő figurákat, formákat keltenek így életre!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu