Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmód-Otthon-kert. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmód-Otthon-kert. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmód-Otthon-kert. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmód-Otthon-kert. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Vágni,morzsolni,tépni?
Hogyan aprítsa?Főzze,vagy csak beledobja az utolsó percben?Néhány dolog,amit a fűszerekről tudni kell.
Fás fűszerek:Kakukkfű,rozmaring,zsálya,oreganó,babérlevél:Kössük csokorba,hogy ne akadjunk ,,kósza" szálakba a már elkészült ételben.Ha csak a levelére van szükségünk,húzzuk le a száráról.A fás fűszereket hőkezelni kell,hogy kiadják aromájukat.Ha csak rövid ideig tesszük ki hőnek-például grillezéskor-,érdemes szétzúzni ezeket.
Puha szárú fűszerek:Petrezselyem,menta,koriander,metélőhagyma,kapor,bazsalikom.
Bár a petrezselymet szokták csokorba kötve belefőzni a levesbe,inkább vágjuk apróra!A puha szárú fűszereket általában hasonlóan kell előkészíteni.Kivétel a bazsalikom,mert azt inkább tépkedjük ( vágás hatására megfeketedik a levele ) A puha szárú fűszereket inkább a főzés vége felé adjuk az ételhez.Hosszú hőkezelés hatására veszítenek ízükből,aromájukból.
Tipp:- A szárított fűszerek koncentráltabban tartalmazzák az ízt,nagyjából feleannyi kell belőlük,mint a frissből.
- A puha szárú fűszerek szárrészét se dobja ki.Összekötve adjuk az ételhez,és a főzés végén dobjuk ki.
- Soha ne vágjuk össze túl korán a fűszert,mert oxidálódik és veszít az ízéből az idő múlásával.
Forrás: Kiskegyed 2013.június 18. / 25.szám /
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!