Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmód-Otthon-kert. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmód-Otthon-kert. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmód-Otthon-kert. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmód-Otthon-kert. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hogyha azt szeretnénk, hogy a saját kertünkben termett gyümölcsöt még sokáig, ne csak a szezonban tudjuk fogyasztani, töröljük szárazra az érett, hibátlan példányokat, és egyenként tekerjük selyempapírba. Így tovább eláll, friss marad, és nem képződnek rajta foltok sem.
Tartósítsunk komlóvalA gyümölcsök, zöldségek közé tett komló sokáig frissen tartja azokat. Kipróbálhatjuk a sajt tartósítását is, igaz, hogy kicsit átveszi a komló ízét, de legalább nem romlik meg. A komló ízű sajt pedig igazi színfolt lehet étkezésünkben.
Szénával tartósítsuk a sonkátHogyha a füstölt sonkát nem akarjuk, vagy nem tudjuk egyszerre mind elfogyasztani, túl nagy falatnak bizonyul, tároljuk egy száraz szénával bélelt tasakban. A sonkát jól tekerjük bele a szénába, úgy, hogy minden oldalát fedje, így nem penészedik és nem fog megszáradni. A zacskót kössük be, és akasszuk fel egy száraz helyre, itt évekig is eltarthatjuk.
Szódabikarbóna romlás ellenMint tudjuk a szódabikarbóna ezer dologra jó, s ebben a nagy melegben áldásos hatása lehet, hogyha egy nagyon keveset szórunk a tejhez vagy a húsléhez, így megakadályozza azok megsavasodását.
Sóval a penész ellenHogyha a kolbász idő nap előtt penészesedni kezd, készítsünk sok sóból is vízből egy sűrű elegyet, kenjük rá a kolbászra, és a penész el fog tűnni. A dologban az is jó, hogy későbbi újrapenészesedést is megakadályozhatjuk.
Forrás: http://twice.hu/eletmod/nagyanyaink-tartositasi-praktikai
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
46 praktika a háztartásban amit nem árt tudni - Nagymamáink házi praktikái
A nagyi elfeledett házi praktikái