Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmód-Otthon-kert. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmód-Otthon-kert. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmód-Otthon-kert. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmód-Otthon-kert. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kovászos uborka kezdőknek - lépésről lépésre
A kovászoláshoz szükség van még keményítőre. Ezt száraz kenyérből, esetleg krumpliból nyerhetjük. Tehát krumplival is beindíthatjuk az erjedést, amit előtte szeletekre vágunk, az üveg aljára, közepére, és tetejére is teszünk belőle. A krumplival kovászolt uborka leve kevésbé zavaros, akár ivóléként is fogyasztható hűtve. Tapasztalatom szerint az így kovászolt uborka, hosszabb ideig eláll.
A tejsavas erjedés, ha beindul, és jó az idő, pár nap alatt „megérik” az üvegünk tartalma, ami megfelelő tárolással hűtőben több napig eláll, ha jól elzárjuk. Ha nem, akkor pár nap alatt, biztosan nyoma vész.
Többször kipróbált, biztos receptemet írom le, amit szinte lehetetlen elrontani.
Kovászos uborka
Hozzávalók:
2,6 kg fürtös uborka, 1 csokor kapor, 3-5 gerezd fokhagyma, 2 kanál só, meleg, de nem forró víz, 5 literes üveg
Elkészítés:
Az uborkákat jól megmossuk, a végeit levágjuk, majd hosszában, mindkét végét bevágjuk.
Az üvegbe szépen sorakoztatva berakjuk, közé kaprot, néhány fokhagymagerezdet teszünk, esetleg kevés csípős zöldpaprikát, vagy csilit, de tehetünk hozzá ízlés szerint 1 fej lilahagymát is. A sót, mielőtt vízzel felöntenénk szórjuk a tetejére. Általános szabály, hogy minden liter vízhez 1 evőkanál só kell, tehát ha kisebb mennyiségben készítjük, ez tartsuk szem előtt.
Az öt literes üvegbe két evőkanálnyi só kell. Felöntjük annyi meleg vízzel, amennyi ellepi.
A tetejére tegyük a kenyeret, amit gézbe csomagolunk. Így könnyen kiemelhető 3-4 nap múltán, amikor kész a kovászos uborkánk.
Forrás: http://www.kiskegyed.hu/kiskegyed-konyhaja/kiskegyed-konyhaja/kovaszos-uborka-kezdoknek-lepesrol-lepesre-135568
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Nem tudsz megszabadulni a szemölcstől? Így biztos sikerül!
Ecetet öntött egy darab kenyérre, nem tudod elképzelni, miért!
Rosszul tudtad, a krumplitól igenis lehet fogyni. Mutatjuk, hogyan csináld!
Visszautasította a kemoterápiát, répán él és egyéb alternatív szerekkel kezeli rákját, mert gyermeket szeretne. Gyógyul!