Élni tudnikell: Kovászos uborka

Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 185 db
  • Videók - 350 db
  • Blogbejegyzések - 1210 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 218 db

Üdvözlettel,

Életmód-Otthon-kert. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 185 db
  • Videók - 350 db
  • Blogbejegyzések - 1210 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 218 db

Üdvözlettel,

Életmód-Otthon-kert. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 185 db
  • Videók - 350 db
  • Blogbejegyzések - 1210 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 218 db

Üdvözlettel,

Életmód-Otthon-kert. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 185 db
  • Videók - 350 db
  • Blogbejegyzések - 1210 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 218 db

Üdvözlettel,

Életmód-Otthon-kert. vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A tökéletes kovászos uborka receptje
Így lesz roppanós és zamatos
A nyár egyik jellegzetes darabja a frissen készült, isteni savanyúság, a kovászos uborka.

A jellegzetes nyári ételek - mint a bográcsban készült fűszeres pörköltek vagy a grillezett húsok - mellé az egyik legjobb savanyúság, amit csak készíthetsz, a kovászos uborka, aminek senki sem tud ellenállni.

 

 

 

A jó végeredményhez elengedhetetlen a sok napsütés, ezért csak akkor állj neki, ha szinte biztosan verőfényes napok következnek.

 

Kovászos uborkaHozzávalók:
  • 1 szép nagy dunsztos üveg, 5 literes
  • 2,5-3 kg kovászolni való uborka
  • 1 nagy csomag kapor
  • kenyérhéj a fedéshez
  • fokhagyma
Elkészítés ideje:

3-4 nap

Elkészítés menete:

Az uborkákat mosd át jó alaposan, akár többször is. Ezután mindegyiknek vágd le a végeit, majd szurkáld meg őket néhány helyen. Az üveget fertőtlenítsd ki, majd tedd az aljára a kapor felét. Ezután állítsd bele az uborkákat, ha kész az első réteg, tegyél melléjük két-három gerezd fokhagymát, majd jöhet a következő adag uborka, mellé pedig a fokhagymák - ezt ismételd addig, amíg el nem fogy az alapanyag. Ha ez megvan, és betelt az üveg, melegíts langyosra annyi vizet, amennyi majd ellepi, tegyél bele három evőkanálnyi sót, és öntsd fel vele az üveget.

Miután ezzel is kész vagy, már csak a tetejére kell tenned a kaprot, majd befedni kenyérhéjjal.

Zárd le jól az üveget, tedd napos helyre, és hagyd is ott három napra. Ha letelt ez az időszak, kóstold meg, hogy már megfelelő-e az íze. Ha igen, akkor kész is van, ha még nem, akkor még egy napot maradhat. 

 

Készítsd magad!

Nem kell a boltba menni a következő finomságokért, otthon is összedobhatod őket, biztosan finomabbak és egészségesebbek lesznek!

 

Ne vedd meg a boltit!
7 kedvenc, amit otthon is elkészíthetsz
Az ember lustaságból képes a legegyszerűbben elkészíthető dolgokat is inkább megvenni.

A boltok polcai roskadoznak az otthon is könnyedén elkészíthető termékektől, amiket a többség akkor is nyugodt szívvel megvesz, ha egyébként úgy jóval drágább, valószínűleg gyengébb minőségű és káros összetevőktől hemzsegő darabhoz jut. Hogy ne járj így, mutatunk néhány tényleg könnyen elkészíthető ételt, amelyek biztosan ízletesebbek és egészségesebbek, mint bolti társaik.

 

Ételízesítő házilag készítve

A magyar háziasszonyok jelentős része számára nem létezik étel a tartósítószertől hemzsegő klasszikus ízesítő nélkül, azonban gazdaságosabb és jóval ízletesebb megoldás, ha otthon készíted el azt, ami a kedvenc ételeidet még finomabbá varázsolja, ráadásul az egyenízt is elkerülheted, hiszen a végtelenségig variálhatod saját készítésű ízesítődet.

 

Majonéz

Nemcsak finomabb és egészségesebb a házilag készített majonéz a bolti társánál, de a környezetet is kíméled, ha nem a műanyag flakonos megoldásban gondolkodsz, amivel aztán a szeméttelepeket gazdagítod, hanem otthon a saját, sokszor használatos edényeidben készíted és tárolod ezt a finomságot.

 

 

Májpástétom

Akár háromnegyed órát is elvehet az életedből, ha otthon készíted el a család kedvenc májasát, ami a boltival ellentétben nem lesz tele ízfokozóval, és ha a pácsóról, valamint a bőrkéről is le kell mondanod, jóval ízletesebb élelmiszer gazdája és fogyasztója lehetsz.

 

 

 

Mogyoróvaj

Ha van egy jó konyhai robotgéped, akkor semmilyen akadály nem állhat az utadba, hogy elérd a célod, az otthon készített mogyoróvajat. Egyszerűen csak dobáld be a mogyit, némi só és méz társaságában, és őröld az egészet finom masszává.

 

 

 

Szárított paradicsom

Drágállod a delikáteszek polcain található kisüveges kedvencedet, a szárított paradicsomot? Ne szomorkodj emiatt, inkább készíts otthon ugyanazért az árért egy jó nagy üvegnyit, és fogyaszd mindenhez, amihez szereted!

 

 

 

 

Torma

Természetesen tormát is pikk-pakk készíthetsz otthon, csak a zöldség kell hozzá, meg néhány alapvető hozzávaló, ami valószínűleg egyébként is megtalálható a háztartásban. Reszeld le, ízesítsd úgy, ahogy szereted, és élvezz ki minden falatot, amit ezzel eszel.

 

 

 

Tortillachips

A mozik egyszerre imádott és gyűlölt fogása is a konyhádban lesz a legfinomabb, ráadásul otthon senkit sem zavar, ha zörögsz vele, sőt, a barátaid, ismerőseid, akik meglátogatnak, még meg is dicsérnek érte, mindezt a bolti - pláne a mozibüfés - árak töredékéért.

 

http://www.femina.hu/recept/kovaszos_uborka_recept

 

 

Címkék: femina.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu