Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmód-Otthon-kert. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmód-Otthon-kert. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmód-Otthon-kert. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmód-Otthon-kert. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A jellegzetes nyári ételek - mint a bográcsban készült fűszeres pörköltek vagy a grillezett húsok - mellé az egyik legjobb savanyúság, amit csak készíthetsz, a kovászos uborka, aminek senki sem tud ellenállni.
A jó végeredményhez elengedhetetlen a sok napsütés, ezért csak akkor állj neki, ha szinte biztosan verőfényes napok következnek.
Kovászos uborkaHozzávalók:
3-4 nap
Elkészítés menete:Az uborkákat mosd át jó alaposan, akár többször is. Ezután mindegyiknek vágd le a végeit, majd szurkáld meg őket néhány helyen. Az üveget fertőtlenítsd ki, majd tedd az aljára a kapor felét. Ezután állítsd bele az uborkákat, ha kész az első réteg, tegyél melléjük két-három gerezd fokhagymát, majd jöhet a következő adag uborka, mellé pedig a fokhagymák - ezt ismételd addig, amíg el nem fogy az alapanyag. Ha ez megvan, és betelt az üveg, melegíts langyosra annyi vizet, amennyi majd ellepi, tegyél bele három evőkanálnyi sót, és öntsd fel vele az üveget.
Miután ezzel is kész vagy, már csak a tetejére kell tenned a kaprot, majd befedni kenyérhéjjal.
Zárd le jól az üveget, tedd napos helyre, és hagyd is ott három napra. Ha letelt ez az időszak, kóstold meg, hogy már megfelelő-e az íze. Ha igen, akkor kész is van, ha még nem, akkor még egy napot maradhat.
Készítsd magad!
Nem kell a boltba menni a következő finomságokért, otthon is összedobhatod őket, biztosan finomabbak és egészségesebbek lesznek!
A boltok polcai roskadoznak az otthon is könnyedén elkészíthető termékektől, amiket a többség akkor is nyugodt szívvel megvesz, ha egyébként úgy jóval drágább, valószínűleg gyengébb minőségű és káros összetevőktől hemzsegő darabhoz jut. Hogy ne járj így, mutatunk néhány tényleg könnyen elkészíthető ételt, amelyek biztosan ízletesebbek és egészségesebbek, mint bolti társaik.
Ételízesítő házilag készítve
A magyar háziasszonyok jelentős része számára nem létezik étel a tartósítószertől hemzsegő klasszikus ízesítő nélkül, azonban gazdaságosabb és jóval ízletesebb megoldás, ha otthon készíted el azt, ami a kedvenc ételeidet még finomabbá varázsolja, ráadásul az egyenízt is elkerülheted, hiszen a végtelenségig variálhatod saját készítésű ízesítődet.
Majonéz
Nemcsak finomabb és egészségesebb a házilag készített majonéz a bolti társánál, de a környezetet is kíméled, ha nem a műanyag flakonos megoldásban gondolkodsz, amivel aztán a szeméttelepeket gazdagítod, hanem otthon a saját, sokszor használatos edényeidben készíted és tárolod ezt a finomságot.
Májpástétom
Akár háromnegyed órát is elvehet az életedből, ha otthon készíted el a család kedvenc májasát, ami a boltival ellentétben nem lesz tele ízfokozóval, és ha a pácsóról, valamint a bőrkéről is le kell mondanod, jóval ízletesebb élelmiszer gazdája és fogyasztója lehetsz.
Mogyoróvaj
Ha van egy jó konyhai robotgéped, akkor semmilyen akadály nem állhat az utadba, hogy elérd a célod, az otthon készített mogyoróvajat. Egyszerűen csak dobáld be a mogyit, némi só és méz társaságában, és őröld az egészet finom masszává.
Szárított paradicsom
Drágállod a delikáteszek polcain található kisüveges kedvencedet, a szárított paradicsomot? Ne szomorkodj emiatt, inkább készíts otthon ugyanazért az árért egy jó nagy üvegnyit, és fogyaszd mindenhez, amihez szereted!
Torma
Természetesen tormát is pikk-pakk készíthetsz otthon, csak a zöldség kell hozzá, meg néhány alapvető hozzávaló, ami valószínűleg egyébként is megtalálható a háztartásban. Reszeld le, ízesítsd úgy, ahogy szereted, és élvezz ki minden falatot, amit ezzel eszel.
Tortillachips
A mozik egyszerre imádott és gyűlölt fogása is a konyhádban lesz a legfinomabb, ráadásul otthon senkit sem zavar, ha zörögsz vele, sőt, a barátaid, ismerőseid, akik meglátogatnak, még meg is dicsérnek érte, mindezt a bolti - pláne a mozibüfés - árak töredékéért.
http://www.femina.hu/recept/kovaszos_uborka_recept
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Kivesznek minden foltot...
Meleg tea hőségben...
Így szüntesd meg a csatorna szagot....
Laktató tésztasaláta.