Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmód-Otthon-kert. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmód-Otthon-kert. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmód-Otthon-kert. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Életmód-Otthon-kert. közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Életmód-Otthon-kert. vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
2014. May. 05.
7
1 érett avokádó
1-2 paradicsom
(hámozott, darabolt)
1-2 gerezd fokhagyma
1 nagy marék aprított póréhagyma
vagy vöröshagyma
1 kis csokor friss korianderzöld
vagy petrezselyem
só, bors
2ek olívaolaj
néhány szelet pirítós
citrom
Az olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a
feldarabolt fokhagymát és addig forgatjuk, míg kiereszti az illatát.
Mehet bele a paradicsom és a durvára vágott petrezselyem (koriander) is,
jól átforgatjuk és egy fél percet hagyjuk rotyogni. (Én a paradicsommal
kezdtem, frisset használtam, így forrásban lévő vízbe dobtam kb. 2
percre, miután az alján x-et “rajzoltam” a héjjába, így könnyen
meghámoztam, aztán kimagoztam és felkockáztam.) Végül hozzáadjuk a
meghámozott, felkockázott avokádót is és ízlés szerint fűszerezzük (az
avokádó bírja a sót, így én két nagy csipettel raktam, illetve én
meglocsoltam pár csepp citromlével, amikor elzártam a gázt). Házi
kenyérből pirítottam néhány szeletet és arra gazdagon halmoztam a
salsából, újra ment rá pár csepp citrom és koktélparadicsomot
tálaltam még mellé. Ez az étel, egyszerűen zseniális, de komolyan!
Hivatalosan is avokádó függő lettem!
Elkészítési idő: 10-30 perc (alapanyag függő, de mindenhogy megéri)
Köszönet a “receptért” Manochef-nek és a bárányfelhőknek!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!